Katerina Janouch beskrev hur lärare tvingar barn att låtsas att de är muslimer – döms till skadestånd på 50 000 kronor

  24 september 2022, kl 11.45

  I mars 2020 berättade Katerina Janouch på sin blogg om vad som hänt i en tredjeklass i Tierp. Barnen skulle föreställa sig att de var muslimer, och berätta hur de besöker moskén för att be till Allah.

  En upprörd förälder hade hört att sig och berättat för Janouch om lektionen. I sitt inlägg namngav Janouch läraren och skolan. Hon har nu fällts i Uppsala tingsrätt för grovt förtal och dömts till 50 dagsböter om 150 kronor. Till läraren tvingas hon betala ett skadestånd på 50 000 kronor

  Klart jag blev fälld i Uppsala PK-rätt, av grinig batikhäxa som inte har nåt problem med islamisering och förnedring av småbarn, skriver Janouch på Twitter, och meddelar att hon överklagar till hovrätten. Hon angriper också rättssystemet:

  Jag räknade att bli fälld eftersom rättsväsendet är ett haveri och vi har redan sharialagar där det är förbjudet att kritisera islam och dess apologeter.

  Morgonposten har tidigare rapporterat om fallet, beskrivit skolan och bakgrunden samt intervjuat mamman som slog larm och åklagaren.

   

   

  Fler notiser