Minst 30 personer omkommer när ett passagerartåg spårar ur i södra Pakistan – sjukhus har svårt att hjälpa alla skadade

  8 augusti 2023, kl 09.07

  Minst 30 människor dödades och 67 skadades efter att ett tåg med minst 1 000 personer ombord spårade ur i Pakistan i söndags, uppger Pakistan Railways. Hjälp- och räddningsinsatser pågår efter att Hazara Express spårade ur i södra Pakistan, säger en talesperson för företaget till CNN. Två hjälptåg ska vara på väg till platsen. Enligt Radio Pakistan förs de skadade till närliggande sjukhus, men situationen är ansträngd.

  Enligt en anställd vid järnvägen har totalt åtta vagnar spårat ur, meddelar TT. Bilder som publicerats i pakistanska medier visar dussintals människor på platsen, där flera krossar fönster för att hjälpa passagerare att klättra ut ur vagnarna. Frivilliga vadar genom en kanal som skiljer vägen från järnvägslinjen för att hjälpa de skadade.

  Enligt den pakistanske järnvägsministern kommer orsaken till urspårningen att fastställas ”efter en grundlig utredning.”

  Pakistans järnvägssystem dras med problem vad gäller säkerheten, med en rad dödliga olyckor de senaste åren. Infrastrukturen och säkerhetsstandarder är föråldrade. I juni 2021 kolliderade två tåg med varandra, och minst 65 personer omkom. 2019 brändes minst 75 passagerare till döds vid en kollision med ett annat tåg.

   

   

  Fler notiser