Skottlossning mot lägenhet i Malmö, där äldre man i 75-årsåldern skadas allvarligt – en yngling under 18 år anhållen

  7 augusti 2023, kl 11.18

  21.51, söndag. Polisen i Malmö fick flera samtal om skottlossning i Västra Kattarp, Malmö, och man hittade en skadad man i 75-årsåldern i en lägenhet. Hans skador bedömdes av sjukvården som allvarliga. ”Det har skjutits in i en lägenhet”, sa polisens presstalesperson Calle Persson till TV4 Nyheterna.

  Kort efter skjutningen greps en person av polis, rapporterar Sydsvenskan. ”En misstänkt greps i närheten av brottsplatsen kort tid efter att brottet begicks”, sa Rickard Persson, jourförundersökningsledare vid polisen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska det röra sig om en felskjutning; den egentliga måltavlan ska vara en känd nätverkskriminell i området. ”Det kan vi inte bekräfta”, avslutar Rickard Persson. Polis sökte i området med vapenhundar för att säkra eventuella spår.

  Den gripne, en yngling under 18 år enligt uppgifter till SVT Nyheter, anhölls, och händelsen rubriceras som mordförsök. Ärendet är överlämnat till åklagare.

   

   

  Fler notiser