Italiens farligaste brottsling fångas i Grekland – avslöjas av ett foto som tas på honom inför en viktig fotbollsmatch

  7 augusti 2023, kl 12.24

  Vincenzo La Porta, 60 år, tros ha nära band till det organiserade brottsliga nätverket Camorra i Neapel. Han har dömts i sin frånvaro i Italien för kriminell sammanslutning, skatteflykt och bedrägeri, men befunnit sig på flykt i elva år. Myndigheterna var obevekliga i sin jakt på honom, spårade hans finansiella transaktioner och vad han gjorde på nätet. Man väntade på att han skulle göra ett misstag.

  Och misstaget kom den 4 maj i år, meddelar BBC News, när fotbollslaget SSC Napoli äntligen hade chans att ta sin första Serie A-titel på 33 år, i matchen mot Udinese Calcio. Polisen såg honom på ett foto utanför en restaurang på Korfu, bland Napoli-fans som tog på sig basebollkepsar och viftade med lagets himmelsblå och vita färger.

  SSC Napoli spelade oavgjort, och kunde tack vare det ta hem mästerskapet. Men i fredags gick de italienska utredarna i mål, och kunde till slut, med hjälp från sina grekiska kollegor, gripa den länge efterlysta La Porta. Nu väntar utlämning.

  La Portas advokat sa till AP att han bildat en ny familj i Grekland. ”Han har en nioårig pojke, och arbetar som kock för att klara sig. Han lider av hjärtsjukdomar. Om han utlämnas, så kommer hans familj att bli ruinerad.”

   

   

  Fler notiser