Harry Potter-utställning kallar J.K. Rowling ett ”kallt, hjärtlöst, glädjesugande väsen” – stryker nu hennes namn

  8 augusti 2023, kl 20.00

  Museum of Pop Culture i Washington ställer bland annat ut föremål kopplat till Harry Potter-fenomenet; något som saknas är alla referenser till författaren J.K. Rowling. I ett långt blogginlägg på lördagen förvarade man sitt beslut, och anklagade Rowling för att ha ”djupt hatiska och splittrande åsikter”, meddelar Daily Mail.

  Den transsexuelle projektledaren Chris Moore, med ansvar för Harry Potter-utställningen, skrev i sitt inlägg: ”Det finns ett visst kallt, hjärtlöst, glädjesugande väsen i Harry Potters värld, och den här gången är det faktiskt inte en dementor.”

  Moore fortsatte ”Vi vill gärna hålla med om en teori på nätet som säger att dessa böcker faktiskt skrevs utan en författare, men den här personen är litet för högljudd med sina superhatiska och splittrande åsikter för att kunna ignoreras.” Författaren anklagas också för att använda rasstereotyper, hat mot feta personer och brist på HBTQIA+personer i böckerna.

  Rowling har tidigare fått kritik för sina åsikter om transpersoner, och hävdar att kvinnor inte borde få sparken för att de anser att ett biologiskt kön finns på riktigt. Också kritisk till tanken på att människor själva ska kunna bestämma sitt kön, utan läkarintyg.

   

   

  Fler notiser