Elon Musks plattform X betalar advokatkostnaderna för de som blir ”orättvist behandlade” av arbetsgivare efter inlägg

  7 augusti 2023, kl 14.24

  Under ett inlägg på X sent på lördagen sa Musk att ”Om du blivit orättvist behandlad av din arbetsgivare på grund av att du postat eller gillat något på den här plattformen, så betalar vi dina advokatkostnader.” Han tillade att det inte kommer att finnas några gränser för beloppen.

  ”Och vi kommer inte bara att stämma, det kommer att vara extremt högljutt, och vi kommer att också gå på företagens styrelser”, sa Musk senare, som svar på ett inlägg om att ingenting förändrar beteendet i USA snabbare än ett hot om stämning.

  I slutet av juli meddelade Musk att antalet månatliga användare av X nådde en ”ny topp”, och delade en graf som visade det att det rörde sig om mer än 540 miljoner användare. Företaget fortsätter med organisatoriska förändringar, och vill öka de sjunkande annonsintäkterna. Tidigare i juli sa Musk att X:s kassaflöde förblir negativt, på grund av nästan 50 procent lägre reklamintäkter än tidigare, samt stora skulder. En förväntad uppgång i annonsintäkter i juni uteblev.

  Musk har offentliggjort planer på att utveckla X till att omfatta fler tjänster. Meta lanserade den konkurrerande plattformen Threads den 5 juli.

   

   

  Fler notiser