Erfaren monsterjägare? Loch Ness Center i Skottland efterlyser nu frivilliga till den största jakten sedan 1970-talet

  8 augusti 2023, kl 17.00

  Första gången den mytomspunna ”Nessie” sågs till var 1933, när Aldie Mackay vid Drumnadrochit Hotel rapporterade att han sett ett ”vattendjur” i Loch Ness, Storbritanniens volymmässigt största sötvattenförekomst, och en av de djupaste. Många teorier eller förklaringar har lagts fram under åren, inklusive att varelsen kan ha varit en plesiosaurie, en förhistorisk marin reptil, jätteålar eller till och med simmande cirkuselefanter.

  Nu är det dags för en jakt med modern teknik, meddelar Loch Ness Investigation Bureau, som sedan 1972 studerat sjön efter tecken på odjuret, enligt brittiska Metro. Teamet ska sätta in drönare med infraröda kameror, och en hydrofon ska användas för att upptäcka akustiska signaler (mer känt som ”ljud”) under vattenytan.

  Expeditionen planeras till helgen den 26 och 27 augusti, och volontärer uppmanas att hålla utkik. Även oerfarna monsterjägare är välkomna, då personalen på plats ger instruktioner om vad det är man ska hålla utkik efter, och hur man registrerar fynd.

  ”Det är vårt hopp att inspirera en ny generation av Loch Ness-entusiaster”, säger Alan McKenna från Loch Ness Exploration, ett frivilligt forskarlag som deltar i det kommande sökandet.

   

   

  Fler notiser