Italiensk man krossas till döds under tusentals hårda osthjul när en hylla i lagret går sönder – maskin är anledningen

  8 augusti 2023, kl 15.00

  Under söndagskvällen inspekterade Giacomo Chiapparini, 75 år, som vanligt mognadsgraden på Grana Padano-ostarna på lagret i Romano di Lombardia, norra Italien. Plötsligt gick en av de många tio meter höga hyllorna sönder, meddelar AFP. Det resulterade i en dominoeffekt där tusentals osthjul ​​föll ner, och krossade Chiapparini.

  Räddningstjänsten ”var tvungna att flytta ostarna och hyllorna för hand”, sa brandmannen Antonio Dusi, och tillade att det ”tog ungefär tolv timmar” innan man äntligen kunde hitta Chiapparini.

  Lagret innehåller 25 000 osthjul, som väger 40 kilo styck. Chiapparinis företag har producerat Grana Padano-ostarna sedan 2006, som är skyddade av den italienska ursprungsmärkningen. En trolig orsak till olyckan är att en robot som roterar osthjulen, ett förfarande som får ostarna att mogna, kan ha flyttat sig och sedan orsakat kollapsen. Lagret byggdes i början av 2000-talet.

  Chiapparini byggde sin egen gård från grunden, meddelar Italy 24, och bedrev verksamheten med de två barnen och flera barnbarn. ”Nu får osthjulen lagras bland bönderna i området”, säger Bortolo Ghislotti, ansvarig för jordbruksdistriktet i området, och sedan länge vän till familjen.

   

   

  Fler notiser