George Soros-fond köper nu det konkursdrabbade amerikanska Vice Media, en gång värt 60 miljarder kronor, till vrakpris

  5 augusti 2023, kl 13.00

  I maj ansökte det amerikansk-kanadensiska mediaföretaget Vice Media om konkurs, efter stora svårigheter att betala räkningarna. Flera erbjudanden om att ta över det insolventa företaget presenterades; i juni stod det klart att George Soros-fonden Fortress Investment Group går in med kapital, tillsammans med investmentbanken Monroe Capital.

  ”Vi är mycket glada över att slutföra förvärvet av Vice, och vi är glada över att kunna bygga vidare på prestationerna från ett av de mest ikoniska varumärkena inom nyheter och underhållning”, sa Vice och Fortress i ett gemensamt uttalande under måndagen, enligt New York Post. ”Med ett starkt ledningsteam på plats är Vice väl positionerat för att […] skapa värde.”

  ”Detta markerar starten på ett spännande nytt kapitel för Vice” sa Bruce Dixon och Hozefa Lokhandwala, som delar vd-posten, till media. De efterträdde tidigare i år Nancy Dubuc, som under de senaste fem åren hjälpt till att hantera företagets rykte som en ”giftig” arbetsplats med sexuella trakasserier.

  Vice säljs för 3,5 miljarder kronor, att jämföras med en värdering på närmare 60 miljarder kronor 2017, då grundaren Shane Smith innehade vd-posten.

   

   

  Fler notiser