Flygplatsstöld i Spanien – tjuvar tar en diamantprydd Hermès-väska och över 90 miljoner kronor i kontanter och juveler

  8 augusti 2023, kl 18.00

  I onsdags skulle en rysk familj checka in vid Emirates disk på Barcelonas flygplats, och i ett obevakat ögonblick passar två tjuvar på att ta hand om en av väskorna, meddelar den spanska dagstidningen La Vanguardia. I den guld- och diamantprydda Hermès ”Sac Bijou Birkin”-väskan värd 20 miljoner kronor förvarade familjen en större diamantring (50 miljoner kronor), ett par diamantörhängen (fem miljoner kronor), en Chanel-brosch (åtta miljoner kronor), en Bvlgari-klocka (tio miljoner kronor) och 100 000 kronor i sedlar.

  Det tog ett tag för familjen att upptäcka att väskan saknades, men kontaktade då den katalanska polisen. De tog upp jakten på den hyrbil tjuvarna använde för att fly, som identifierades med hjälp av flygplatsens övervakningskameror, meddelar Catalan News. Polisen uppgav senare på Twitter att under jakten kastade rövarna ut tjuvgodset från bilen innan de greps.

  En annan familj som blev bestulna på en flygplats i onsdags var ett indiskt par som anlände till Boston med sina två barn. De glömde kvar en väska på flygplatsen med familjesmycken värda 700 000 kronor, enligt WBZ News. Polisen kunde identifiera en misstänkt man, som senare greps tillsammans med smyckena.

   

   

  Fler notiser