Explosion i flerfamiljshus i Södertälje, flera boende kunde inte lämna sina lägenheter – två har förts till sjukhus

  5 augusti 2023, kl 13.56

  00.58, lördag. Polisen får samtal om en hög smäll i Geneta, Södertälje, där en bomb exploderat på ett av våningsplanen i ett flerfamiljshus. Flerbostadshuset består av sju våningar; tre av dessa har omfattande skador i trapphuset, som även påverkar de lägenheter som finns på våningsplanen. Två personer har förts till sjukhus med ambulans, deras skador beskrivs som lättare rökskada.

  Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt grovt olaga hot. Räddningstjänsten beskriver detonationen som en ”kraftig explosion”. ”I vissa fall går det inte ens att öppna lägenhetsdörren”, sa Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till TT.

  ”Jag har beslutat att jag lämnar det här huset”, säger en av boende i huset till Expressen. Han har bott i huset i trettio år och fått uppleva en mordbrand, en soffa som brann i trapphuset och nu en sprängning. En kvinna som bor nära det drabbade huset sa att ”folk stod på balkongerna och skrek att de inte kom ut.”

  En ung kvinna boende i huset berättar att hon inte är särskilt berörd av händelsen. ”Det känns lugnt. Vi bor i Södertälje, liksom. Sånt här händer hela tiden.”

   

   

  Fler notiser