Skottlossning bland besökare inne i köpcentrum i Sätra, södra Stockholm, man i 20-årsåldern mördas – fyra anhållna

  8 augusti 2023, kl 12.47

  19.12, måndag. Ordningsvakter inne i Sätra centrum, södra Stockholm, larmar polisen om skottlossning bland besökarna. ”Det verkar ha varit många människor som handlade där inne. Och som då i olika mån blivit vittnen till den här händelsen”, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl, till Aftonbladet. ”Många blev naturligtvis väldigt rädda och sprang därifrån.”

  På plats hittades en skadad man i 20-årsåldern, meddelar SVT Nyheter. Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade, och händelsen utreds nu som mord.

  Enligt TV4 Nyheterna flydde skytten på en elsparkcykel. Polisen har arbetat med mordfallet under natten, och grep fyra personer som nu är anhållna. ”Det var en omfattande polisinsats som man har haft under natten. I den insatsen har fyra män i olika åldrar gripits, och de är numera anhållna”, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen i region Stockholm, på tisdagsmorgonen till Aftonbladet.

  Förutom den man som nu har dött har polisen ytterligare en målsägande. ”Det gäller skott som har träffat en butik där personen som äger butiken är målsägande. Men det finns inga andra skadade”, avslutar Fahlström.

   

   

  Fler notiser