Nya emojis i IOS innehåller gravid man, men samkönade djur saknas

  2 februari 2022, kl 11.00

  Den nya uppdateringen av IOS, 15.4 beta, innehåller ett antal nya roliga emojis.

  Ett smältande ansikte, händer från olika raser som skakar hand med varandra, en som biter sig i läppen, med mera.

  Det mest uppseendeväckande är att det nu finns ”gravid person” till skillnad från det normala, gravid kvinna, att välja på. Det finns även den märkliga ”gravid man” och ”icke-binär person med krona.”

  Den energiska transrörelsen har alltså firat nya framgångar, och tesen om att kön är något flytande och att vem som helst kan menstruera och bli gravid har nu letat sin in bland emojis. Kritiker menar att detta ”raderar” biologiska kvinnor från diskussionen, något Morgonposten rapporterat om i samband med kritiken mot författaren JK Rowling. Vi har också skrivit om den alternativa teorin om Anton Lundin Petterssons fetisch för transsexualism.

  Transsexualism propageras för av vissa tv-kanaler för barn. Cartoon Network är ett sådant, och i december 2020 uppmuntrade man till att använda tilltal som individen själv bestämmer. På engelska finns en hel lista av tänkbara tilltal: he/she, they/them, ze/zir.

  Tråkigt nog finns det ännu inga samkönade djur bland emojis, men hoppet lever inför nästa uppdatering att få se ett par inkluderande bögpingviner bland alla roliga symboler.

   

   

  Fler notiser