Bögpingvinparet Elmer och Lima ruvar ett ägg som kläcks med en frisk unge, icke-traditionella djurfamiljer på frammarsch

  1 februari 2022, kl 15.00

  Det samkönade pingvinparet Elmer och Lima, av arten humboldtpingviner, byggde ett näste tillsammans under parningssäsongen nyligen. Paret bor på fashionabla Rosamond Gifford Zoo i Syracuse i delstaten New York.

  Tack vare personalens liberala inställning till fortplantning fick paret först testa låtsasägg och det gick hur bra som helst att ruva dem. Sedan fick de ett konstbefruktat ägg för att testa skarpt, att ruva för att få en unge att kläckas. De turades om att ruva ägget.

  En frisk unge som vägde 226 gram kläcktes till det samkönade parets förtjusning. Ungen har ännu inte namngivits, men enligt obekräftade uppgifter ligger Mark eller Jonas högt på listan av tänkbara namn för denna lilla regnbågspingvinen.

  Ted Fox är djurparkschef och berömmer paret för deras utomordentliga ruvningsfärdigheter. Han berömmer också deras föräldraskap den första tiden, och menar att de förmodligen kommer få adoptera fler ägg att ruva framöver. Han hoppas också att bögpingvinerna kommer hjälpa människor av alla åldrar att relatera bättre till djur. Som en icke-traditionell familj kan Elmer och Lima visa världen att även djur kan uppfostra barn i ett samkönat förhållande, med gott resultat.

   

   

  Fler notiser