Förundersökningen om M-riksdagsmannen Kjell Janssons sexköp läggs ner – bevisläget sägs inte räcka till för något åtal

  19 maj 2023, kl 17.20

  Morgonposten kunde tidigare meddela att en 27-årig kvinna ställdes inför rätta för att ha utpressat riksdagsmannen Kjell Jansson (M). Efter ett samlag fick hon 5 000 kronor, men krävde mer pengar, annars skulle hon sprida ett foto som en annan kvinna tog i samband med samlaget.

  Jansson berättade i förhör att han betalat för en taxi åt kvinnorna efter att ha haft sex med dem. Han gav även den misstänkta kvinnan 5 000 kronor till hyran. Hon hävdade i förhör att det rörde sig om ett sexköp, något som han nekar till.

  Chefsåklagare Maria Sterup, vid Särskilda åklagarkammaren, säger i ett pressmeddelande i dag att förundersökningen om köp av sexuell tjänst, där Kjell Jansson varit misstänkt, läggs ner. ”Vid en sammantagen bedömning av bevisningen i förundersökningen finns det inte tillräckligt med stöd för påståendet om att det är frågan om en sexuell förbindelse mot ersättning.”

  Bevisningen bestod bland annat av flera förhör, telefontömningar och utredning av ekonomiska transaktioner, meddelar SVT Nyheter. Kvinnan som anmälde Jansson för sexköp dömdes tidigare till skyddstillsyn för utpressning.

  Under utredningen har Kjell Jansson tagit en time out från riksdagsarbetet.

   

   

  Fler notiser