En 27-årig kvinna står inför rätta för att ha utpressat den moderate riksdagsmannen Kjell Jansson. Efter ett samlag fick hon 5000 kronor av riksdagsmannen. Uppenbarligen var hon inte nöjd med detta utan krävde att få mer pengar – annars skulle hon sprida ett foto som togs i samband med samlaget.

Jansson tyckte att en pub i Stockholm var en lämplig plats att fira julen på förra året. Där träffade han två kvinnor, som båda följde med honom hem till hans övernattningslägenhet i centrala Stockholm.

Jansson och den ena av kvinnorna hade sex – om det är de helt överens. Några timmar senare swishar riksdagsmannen 5000 kronor till kvinnan. När de ska förklara detta är de inte längre överens.

Kvinna säger att det rörde sig om betalning för samlaget.

Jansson säger däremot att det rörde sig om taxipengar, samt lite hjälp med kvinnans hyra. Det var ju ändå juletider.

Egentligen är de heller inte överens om hur många som deltog i samlaget. Kvinnan säger att det rörde sig om en trekant, de 5000 kronor var alltså ett paketpris, mannen talar bara om samlag med den kvinna som åtalats för grov utpressning.

Jansson är dock inte åtalad för sexköp. Detta eftersom han hävdar att de 5000 kronor som swishades till kvinnan efter samlaget var betalning för taxi samt en slant för att hjälpa henne med hyran. Säpo och åklagaren verkar än så länge tro på detta.

Men Janssons och kvinnans relation hade pågått en tid innan jul-samlaget.

Det finns sms-konversationer från den tiden mellan parterna där de diskuterar kvinnans bröststorlek. Kvinnan vill operera brösten och vill ha pengar av mannen för ingreppet.

Vid den tiden betalar också Jansson kvinnan 500 kronor för att hon skickat en nakenbild till honom.

Men i mellandagarna – efter julsamlaget, börjar kvinnans krav öka, hon skriver till Jansson:

– Jag vill att du tar mina bröst på delbetalning de kostar 2000 i månaden. Den positionen du har, det ingen liten position.

Och så kommer det att fortsätta – tills Jansson alltså går till polisen. Det sker efter att han gått med på att betala 49 000 kronor för kvinnans nya bröst – men kvinnan ändå fortsatt kräva pengar, till bland annat körkortsutbildning, kläder, flygbiljetter och en ny tv.

Jansson har en lång karriär i sitt parti bakom sig – och har i dag även en viktig funktion i partiets organisation – han är ordförande för moderaterna i Stockholm.

Även kvinnan har en lång karriär bakom sig – den visar sig i hennes brottsregister.

2016 dömdes hon till fängelse i ett år och två månader för misshandel och olaga frihetsberövande.

2018 dömdes hon för att ha knivhuggit sin partner, och i samband med detta även för narkotikabrott och ett antal andra brott.

Handlingarna i målet är hemligstämplade i 70 år.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Boris är chefredaktör för Morgonposten.