Demokraternas Nancy Pelosi låter präster försöka driva ut onda andar från sitt hem – oklart om exorcismen lyckades

  22 januari 2023, kl 13.00

  I oktober var Pelosis hem platsen för en attack på maken Paul Pelosi. Förövaren David DePape hade enligt vissa källor ett förhållande med Paul Pelosi (Morgonposten har beskrivit bakgrunden här).

  Nu har hon enligt New York Times tillkallat präster för att befria huset från onda andar. ”Jag tror att det var väldigt tungt för hennes själ. Jag tror att hon kände sig riktigt skyldig”, sa Pelosis dotter Alexandra. ”Under Thanksgiving tog hon emot präster, och försökte få en exorcism av huset och ha bönetjänster.”

  Prästen Vincent Lampert, exorcist för det romersk-katolska ärkestiftet i Indianapolis, säger till New York Post att exorcism kan vara lämpligt för att bekämpa ”demoniska angrepp”, och närvaron av ondska som kan dröja kvar på en plats där våldsbrott har inträffat. ”Jag skulle säga att jag får tusentals av dessa förfrågningar varje år.”

  Pelosi kan ha gått utanför sin lokala kyrka för helig hjälp. San Franciscos ärkebiskop nekade tidigare Pelosi att ta emot nattvarden, då hon förespråkar rätten till abort.

   

   

  Fler notiser