Ärkebiskopen i San Francisco portar Nancy Pelosi från nattvarden – är inte välkommen då hon stöder rätten till abort

  21 maj 2022, kl 15.00

  Talmannen i USA:s representanthus, Nancy Pelosi, fick inte ta emot nattvarden som vanligt i fredags. San Franciscos katolske ärkebiskop Salvatore Cordileone hade redan i april varnat henne, och sagt att han var beredd att porta henne från ceremonin för hennes positiva syn på rätten till abort.

  ”Eftersom du inte offentligt har förnekat din ståndpunkt om abort, och fortsätter att hänvisa till din katolska tro för att rättfärdiga din ståndpunkt och ändå ta emot nattvarden, så har den tiden kommit nu”, skrev han i ett brev till henne tidigare i veckan.

  Pelosi har själv fått fem barn på sex år. Hon säger att ”För oss var det en fullständig och total välsignelse som vi njuter av varje dag i våra liv. Men det är inte vår sak hur andra människor väljer storlek och tidpunkt för sina familjer”.

  I maj läckte ett utkast om ett lagförslag från Högsta domstolen som skulle tillåta delstater att förbjuda abort. Nancy Pelosi: ”Om rapporten är korrekt, så är Högsta domstolen redo att tillfoga den största begränsningen av rättigheter under de senaste 50 åren – inte bara för kvinnor men för alla amerikaner”.

   

   

  Fler notiser