Kvinna som överlever IS flygplatsattack 2016 går bort med hjälp av assisterat självmord – får en sista resa med familjen

  8 oktober 2022, kl 14.45

  I mars 2016 väntade den då 17-åriga Shanti De Corte med sin klass i flygplatsens avgångshall, för att ta planet från Bryssel till Rom. Då exploderade IS-terroristernas bomber; hon klarade sig men psyket blev förstört.

  ”Den dagen knäckte henne verkligen”, säger hennes mamma Marielle till VRT NWS. ”Hon kände sig aldrig säker efter det. Sommaren 2016 åkte vi på en resa till Frankrike, men Shanti kom inte ut från hotellet. Hon ville inte gå någonstans där andra människor var, hon var för rädd. Hon hade också ofta panikattacker som hon aldrig blev av med.”

  Shanti fortsatte att ha svår ångest och panikattacker. Hon gjorde flera självmordsförsök, och fick psykologhjälp men inget hjälpte. Hon levde i konstant rädsla, och till slut frågade hon sin mor ”Varför kan jag inte bara få dö?” Familjen ställde upp på ett assisterat självmord. Förra året besökte hon Rom med sin familj, en sista resa tillsammans.

  ”Shanti ville se Rom med oss. Det var verkligen viktigt för henne. Vi är tacksamma för den extra tid vi fick. Trots hennes kamp kunde vi göra mycket tillsammans, och vi kunde säga adjö”, avslutar Marielle.

   

   

  Fler notiser