Polisen i New York förbjuder relationer mellan chefer och underställda, även relationer med vittnen och ungdomar

  8 april 2022, kl 08.00

  Det var i december som en sexskandal briserade inom polisen i New York. En chef fick en lap dance av en kvinnlig polis på en julfest. En video från händelsen blev viral och polisen i miljonstaden fick skämmas ordentligt.

  Nu har polisen infört ett förbud mot chefer och anställda att ha relationer. Om en relation uppdagas så förflyttas någon av personerna till en annan tjänst. Anställda uppmanas också att själva berätta när en sådan relation inletts.

  En källa till New York Post säger att förbudet trädde i kraft 4 april men påstår att det inte har att göra med någon specifik händelse. Detta trots att den skandalösa lap dancen fick enorm uppmärksamhet.

  Även en annan händelse inom polisen har dragit skam över kåren. En polissergeant gjorde en nyutexaminerad poliskvinna gravid, samtidigt som hans egen fru var gravid.

  Det nya förbudet gäller även relationer till vittnet, informanter eller offer utanför eller i tjänsten. Det gäller även relationer till ungdomar eller unga vuxna som deltar i olika program polismyndigheten ansvarar för.

  Det återstår att se om förbudet kommer hjälpa att motverka nepotism och korruption inom poliskåren i New York. Det har tidigare rapporterats om ett polisbefäl som blivit stämd 46 gånger, men aldrig fällts för något. Runt tio miljoner kronor har det kostat polisen bara i förlikningar.

   

   

  Fler notiser