Supersnut i New York blir stämd 46 gånger

  10 mars 2022, kl 10.00

  Polisbefälet David Grieco i New Yorks polisdistrikt, NYPD, har blivit stämd 46 gånger, varav 24 har slutat i förlikning. Det har handlat om olagliga arresteringar, razzior och konstitutionsvidriga konfrontationer på gatan.

  Polisen i New York har betalat totalt runt tio miljoner kronor i förlikningar och Grieco sägs vara den mest stämda polisen i USA. Den största förlikningen var på runt en miljon kronor men de flesta ligger på ett par hundra tusen.

  Borgmästare Eric Adams har uppmanats agera mot denna superkriminella polis, som påstås förkroppsliga den korrupta kulturen inom stadens poliskår. Grieco får bara en mindre tillrättavisning för att trakassera vanligt folk, menar advokaten Molly Griffard.

  Enligt NYPD bevisar inte alla rättsprocesser någonting alls eftersom han skött hundratals andra ärenden utan anmärkning.

  En annan polis som tvingades ta lagen i egna händer är Judge Dredd, som i den fiktiva staden Mega-City One blev falskt anklagad för mord av en journalist. Han får sedan reda på att han är del av ett projekt där man på artificiellt sätt via genteknik försöker skapa en superpolis. Hans DNA placerades på kulan som dödade journalisten och på så sätt blev han oskyldigt dömd. Filmen från 1995 fick en del kritik för Sylvester Stallones skådespeleri men är i dag ändå något av en klassiker.

   

   

  Fler notiser