Och där avgick Ilija Batljan som vd för SBB, vi får se om det kan rädda bolaget

  2 juni 2023, kl 16.39

  Nu avgår Ilija Batljan som vd för krisande fastighetsbolaget SBB. Efter beskedet har aktiekursen stigit med 50 procent, skriver Expressen. I ett pressmeddelande skriver man att beslutet tagits i samsyn, för företagets bästa. Batljan kommer fortsatt sitta i bolagets styrelse. Ny vd blir Leiv Synnes som tillträder 5 juni.

  I tisdags skrev vi om Batljan och problemen inom SBB. Aktien hade då tappat 70 procent av värdet sedan årsskiftet, och 90 procent sedan toppnoteringen 2021. SBB hade fått sina kreditbetyg sänkta till skräpstatus av S&P och Fitch.

  Frida Bratt är sparekonom på Nordnet och kommenterar avgången till Expressen. Hon menar att SBB befann sig i en dödsspiral med många negativa nyheter efter varandra. Därför var det nödvändigt att på kort sikt få upp förtroendet för bolaget. Då krävdes det en ny person som vd.

  Batljan har varit en karismatisk ledare, en ikon, säger hon, som fått småsparare att ta hans parti även när det uppenbarligen redan var problem inom bolaget.

   

   

  Fler notiser