Beväpnade män skjuter ihjäl rallyförare i Mexiko: står parkerade vid en bensinstation när män i skåpbil öppnar eld

  22 maj 2023, kl 14.29

  I lördags eftermiddag attackerade beväpnade män en grupp amatörrallyförare i den mexikanska staden Ensenada, nära den amerikanska gränsen, uppger de lokala myndigheterna. Minst tio personer dödades och nio skadades, enligt AFP.

  Bilisterna, som deltog i ett lopp, stod parkerade vid en bensinstation när en grupp män klev ur en skåpbil och öppnade eld. Videor som delas på sociala medier visar hur människor skriker och springer från platsen, och offer som ligger döda på marken. Enligt inofficiella källor på Twitter ska massakern bero på strider mellan två rivaliserande narkotikakarteller.

  En växande våg av konfrontationer mellan organiserade syndikat pågår i norra Mexiko. Ensenada har drabbats hårt och delstaten Baja California har flest mord i hela Mexiko, vilket enligt regeringen beror på våld mellan rivaliserande brottssyndikat. Enligt officiella uppgifter har 721 mord begåtts i år i Baja California, till och med april. 9 912 mord har registrerats i Mexiko under 2023.

  2006 inledde regeringen en kontroversiell anti-drogoffensiv med mexikanska väpnade styrkor, och med stöd av USA. Sedan dess har nästan 400 000 personer dödats, och tiotusentals försvunnit.

   

   

  Fler notiser