Jihadister dödar nästan 40 personer i attacker i Burkina Faso

  3 maj 2023, kl 09.26

  Enligt säkerhetskällor och lokala källor dödades nästan 40 personer, inklusive soldater från armén, förra helgen i västra Burkina Faso under två attacker utförda av misstänkta jihadister. Attackerna inträffade nära gränsen till Mali, i regionen Boucle du Mouhoun.

  På lördagen attackerades en säkerhetskonvoj av beväpnade män nära Bourasso, vilket ledde till att omkring 20 personer dödades. Och på söndagen attackerade en annan grupp förmodade jihadister befolkningen i Ouakara, även det i Boucle du Mouhoun-regionen, och orsakade oskyldiga offer bland invånarna. En invånare rapporterade att cirka 20 personer dödades av angriparna som bröt sig in i byn Ouakara, som ligger cirka 100 km från Bourasso.

  De våldsamma attackerna har ökat i Boucle du Mouhoun-regionen, som gränsar till Mali, under de senaste veckorna. Burkina Faso har sedan 2015 befunnit sig i en spiral av jihadistiskt våld, som ursprungligen uppstod i Mali och Niger några år tidigare och sedan dess har spridit sig utanför deras gränser. Våldet under de senaste sju åren har dödat mer än 10 000 civila och soldater, enligt frivilligorganisationer, och har resulterat i mer än två miljoner internflyktingar.

   

   

  Fler notiser