Döden genom flamberad pizza – två personer omkom och tolv skadades när en servitör satte en spansk restaurang i brand

    24 april 2023, kl 10.34

    I fredags kväll skulle en servitör på Burro Canaglia Bar&Resto i Madrid flambera en pizza ute bland gästerna i restaurangen, något som tidigare uppskattats av många på sociala medier. När han kom för nära lokalens djungellika plastväxter med gasbrännaren tog det bara några sekunder innan katastrofen var ett faktum.

    Chefen för brandförsvaret, Carlos Marín, sa till El País att trots att den närmaste brandstationen bara var 300 meter bort kunde de inte förhindra tragedin. Med den våldsamma branden kom enorma mängder rök, och då elden började nära utgången var det svårt för personalen och gästerna längre in i restaurangen att utrymma lokalen.

    ”Det tog bara tio sekunder”, sa ett vittne till tidningen. ”Det är ett väldigt litet ställe, och vi sprang iväg. Det sista jag såg var en servitör med en brandsläckare som försökte släcka branden, men han kunde inte kontrollera den.” Andrés, en servitör från en närliggande bar, såg det utifrån: ”Klockan elva började en tjock rök komma ut, och fönstren exploderade.”

    Ett 60-tal personer satt till bords när olyckan var ett faktum, sa ett vittne. En anställd och en middagsgäst omkom, minst tolv personer skadades, varav sex allvarligt.

     

     

    Fler notiser