Video: Vild thailändsk elefant visar vägvrede, välter pickup – föraren orkar inte vänta när den passerar över vägen

    8 mars 2023, kl 10.05

    Det kan vara direkt olämpligt att ha bråttom när man kör bil i Thailand, särskilt på smala vägar i djungeln. Det blev en bilförare varse när han såg en elefant som lunkade över vägen i den östra Chachoengsao-provinsen; han försökte då pressa sig förbi, enligt Mail Online.

    Den vredgade elefanten, en av uppskattningsvis 2 000 asiatiska elefanter som lever i naturen i Thailand, lackade ur. Den gick fram mot pickupen som stannat, tryckte målmedvetet huvudet mot sidan av bilen och pressade på tills den föll ner i diket, med föraren inuti.

    Chockade bilister backade undan, och ringde räddningstjänsten under tiden elefanten undersökte det nedlagda bytet. Ett vittne, Panida Anuan, stannade kvar tills hjälpen anlände, och kunde berätta för lokala media att föraren kom undan med några blåmärken.

    Elefanten försvann snart tillbaka in i vildmarken innan viltvårdarna kom till platsen, som har till uppgift att övervaka elefanterna i landet. För ett sekel sedan fanns 100 000 vilda elefanter som strövade fritt i djungeln. Förutom de 2 000 vilda elefanterna som finns kvar lever ytterligare 3 000 i fångenskap.

     

     

    Fler notiser