Tre skjuts ihjäl och minst fem andra skadas i universitet i Michigan – beväpnad man öppnar eld, tar sedan livet av sig

    14 februari 2023, kl 12.00

    Skytten, en 43-åring man som inte är knuten till universitetet i Michigan, sköt och skrämde studenter i fyra timmar i söndags medan han var på fri fot, rapporterar New York Post. De fem skadade offren har livshotande skador. Mannen dödade sig själv när han konfronterades av polisen.

    Skottlossningen började inne i en skolbyggnad 20.18. Polisen fick många samtal om en aktiv skytt, och när de kom till platsen hittade de flera offer, inklusive två döda. Den beväpnade mannen tog sig då till en intilliggande byggnad, och fortsatte att skjuta mot studenter, och en tredje död person hittades senare där.

    Videor som lagts upp på nätet visade mängder av skräckslagna studenter som sprang över campus när poliser försökte ta kommandot över den kaotiska scenen. Vid en presskonferens 23.00 släppte polisen ett signalement på den misstänkte skytten. En uppdatering 90 minuter senare gjorde klart att skytten begått självmord.

    ”Vi är lättade över att inte längre ha ett aktivt hot på campus”, sa polisens tillförordnade befäl Chris Rozman. FBI är på plats och hjälper den lokala polisen med utredningen.

     

     

     

    Fler notiser