För första gången är Guinness den bästsäljande ölen på Storbritanniens pubar, när törstiga åter kan ta sig en öl igen

  28 januari 2023, kl 18.15

  Det irländska bryggeriet bryggde sitt första öl redan 1759, men först nu är Guinness irländska stout det bästsäljande ölet på Storbritanniens 39 787 pubar. De besegrade därmed lagerölet Carling, från bryggeriet med samma namn som grundades 1840, meddelar den brittiska dryckeskoncernen Diageo.

  Försäljningen av den berömda stouten ökade när törstiga pubgäster strömmade tillbaka till pubarna när livet återgick till det normala efter pandemin. Fotbolls-VM 2022 hjälpte också till, liksom Six Nations Championship-tävlingen i rugby, där Guinness är huvudsponsor.

  Rivalen Carling påpekar dock att medan Guinness drar in mer pengar på sin stout än Carlings lager, så såldes en större volym av lagerölet under den aktuella perioden, rapporterar Daily Mail. Carlings var det mest sålda ölet sedan 2017. Prishöjningar på öl har drivit upp intäkterna – det dyraste av dem alla är importen Reforged 20th Anniversary Ale; 1 200 kronor flaskan.

  För övrigt bryggs Guinness inte bara på Irland, utan också i nästan 50 andra länder. Guinness har ett eget helägt bryggeri på Irland, ett i Malaysia och tre i Afrika: Nigeria, Ghana och Kamerun.

   

   

  Fler notiser