Brittisk pub säljer hantverksbrygd amerikansk ale för 1 200 kronor flaskan, men försäljningen går dessvärre inte så bra

  21 juni 2022, kl 12.00

  En öl som uppmärksammas just nu i London finns hos pub-kedjan Craft Beer Co, som specialiserat sig på öl från föga kända brittiska bryggare och internationella bryggerier som sällan ses i landet. Det är en ale med det ståtliga namnet Reforged 20th Anniversary Ale som kostar 1 200 kronor flaskan (75 cl), och den bryggs av Alesmith Brewing Company i Kalifornien.

  ”Vi har bara sålt en flaska till en grupp på sex killar som absolut älskade den”, säger pubinnehavaren Andrew Barton till Independent. ”Vi gillar att lyfta fram de olika bryggerierna runt om i världen. Vi kampanjar för små hantverksbryggerier och försöker hjälpa dem genom att köpa in deras produkter.”

  En pint (57 cl) av den uppmärksammade alen går lös på nästan 800 kronor. Ölälskaren Ben O’Neill säger till Independent att ”Jämfört med de flesta andra imperial stouts är den litet tunn. Jag skulle definitivt förvänta mig mer av något som är så dyrt.”

  Alen på 11% är en trippelfatsfusion på Wee Heavy (skotsk ale), amerikanska Speedway Stout (med smak av kaffe från Brasilien, Filippinerna och El Salvador) samt Old Numbskull (barley wine).

   

   

  Fler notiser