Kämpande gris dödar anställd på slakteri i Hongkong – kollega hittar honom med 40 centimeter långt sår efter köttyxan

  24 januari 2023, kl 15.15

  Den 61-åriga slaktaren, som arbetade på Sheung Shui Slaughterhouse i norra Hongkong, nära gränsen till det kinesiska fastlandet, skulle slakta en bedövad gris. Den återfick däremot medvetandet, och polisen tror att den kämpade sig loss, slog omkull slaktaren och råkade döda honom, meddelar CNN.

  En kollega hittade mannen, med ett 40 centimeter stort sår av köttyxan han fortfarande hade kvar i handen. Han fördes till sjukhus, men bekräftades senare ha avlidit. En talesperson för Hongkongs arbetsmarknadsdepartement sa att ”vi är ledsna över personens död, och uttrycker vår djupaste sympati för hans familj.”

  ”Vi kommer att slutföra utredningen så snart som möjligt för att identifiera orsaken till olyckan, fastställa ansvarsskyldigheten för företaget och rekommendera förbättringsåtgärder”, sa departementet. De ska också se om slakteriet följer säkerhetsföreskrifterna.

  Troligen tog den bedövande elstöten inte ordentligt, och polisen utreder fortfarande olyckan. Det är möjligt att det tänkta hugget med köttyxan träffade slaktarens fot, istället för grisen. Det är ännu oklart om den lyckades fly.

   

   

  Fler notiser