Sexårig pojke i Virginia skjuter avsiktligt lärare i klassrummet under ett bråk; träffas i magen, har livshotande skador

    7 januari 2023, kl 16.15

    En elev i första klass sköt i går läraren Abigail Zwerner, 25, i en grundskola i staden Newport News, Virginia, enligt lokal polis och skolpersonal, meddelar The Virginian-Pilot. Polischefen Steve Drew säger till tidningen att en sexårig pojke var inblandad i ett bråk med sin lärare, innan han sköt henne med en pistol.

    ”Det här var inte en oavsiktlig skjutning”, sa Drew. Pojken avlossade ett skott, och har omhändertagits. Inga elever skadades. Zwerner har livshotande skador.

    En annan elev, vars mamma inte vill att dotterns namn nämns, sa att hon bevittnade skottlossningen, som inträffade vid 14-tiden. Flickan berättade för en reporter från Daily Press att en av hennes klasskamrater i första klass sköt sin lärare ”med avsikt”. Zwerner blev skjuten i magen och föll ner på knä, enligt flickan.

    ”En skolskjutning med en sexåring är extremt sällsynt”, säger kriminologen James Fox till AP News. ”2010–2021 var det mer än 800 skolrelaterade skottlossningar i grundskolor, med 1 149 offer. 30 procent av dessa inträffade i skolbyggnader.” Det är oftast gymnasieelever som skjuter sina lärare.

     

     

    Fler notiser