Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak utmanas att bli vegan i en månad – får elva miljoner kronor om han fixar det

    3 januari 2023, kl 10.13

    Veganuari är här, en årlig utmaning från den ideella organisationen Generation Vegan. Nu passar de på att erbjuda premiärminister Rishi Sunak elva miljoner kronor om han blir vegan för en månad, säger de på sin webbplats. De köper under tio dagar helsidesannonser i fyra stora brittiska tidningar, och har bokat allt reklamutrymme på Westminsters tunnelbanestation.

    Budskapet är ”Att anta en växtbaserad kost är en av de bästa sakerna vi kan göra för att försvara brittiska bönder och landsbygd, samtidigt som vi uppfyller våra åtaganden om minskningar av utsläpp och stödjer folkhälsan.” En annan annons säger att kött- och mejeriföretag producerar mer koldioxid än de största fossilbränslejättarna, enligt Independent.

    En talesperson för premiärministern säger enligt tidningen Delecious Food att han inte har några kommentarer att ge. Inte heller påven är beredd att anta utmaningen, men gav kampanjen sin välsignelse och uppmanade ungdomar att äta mindre kött.

    Förra året tackade förre presidenten Donald Trump nej till ett liknande erbjudande, och hävdade att han var ”rädd för att förlora hjärnceller”.

     

     

    Fler notiser