Träning är rasistiskt enligt en artikel i den ansedda amerikanska tidskriften Time – ett vitt projekt för överhögheten

  30 december 2022, kl 15.45

  Tidningen Time hånas hänsynslöst för en artikel som säger att träningens ursprung har rötter i rasism. Reportaget The White Supremacist Origins of Exercise beskriver aktiviteten som ett tidsfördriv som startade i början av 1900-talet av vita amerikaner. De ville stärka sin ras i den ökande invandringen och avskaffandet av slaveriet, skriver Daily Mail.

  Artikeln skrevs efter en intervju med Natalia Petrzela, progressiv historielärare på en privatskola på Manhattan (500 000 kronor per år i avgift), som stöder Defund the Police och Black Lives Matter. Hon intervjuades efter att ha deltagit i en djupgående studie om ursprunget till aktiviteter för kaloriförbränning i USA.

  En av de som hånat artikeln är den kanadensiske professorn Gad Saad, som säger ”Det enda sättet att kämpa mot träningens vita överhöghet är genom att leva ett stillasittande liv. Att säga nej till träning är ett sätt att motverka rasism.”

  Time har tidigare uppmärksammats för en artikel som jämförde serietidningarnas superhjältar med rasistiska poliser. Läderlappen och Spindelmannen har hjältekomplex; och låtsas bara skydda minoriteter.

   

   

  Fler notiser