Peruanska shamaner skådar in i framtiden med hjälp av blommor och blad – en av förutsägelserna för 2023 har slagit in

    30 december 2022, kl 16.30

    Men vad händer under 2023? I onsdags samlades 13 peruanska shamaner på toppen av San Cristóbal-kullen för att be till Pachamama, en drakliknande natur- och fruktbarhetsgudinna, och solguden Tayta Inti. Under ceremonin spred de ut blom- och kokablad över affischer med världsledare, trummade, blåste rök och drack en kraftfull hallucinogen brygd för att komma fram till sina spådomar.

    ”Det blir fred [i Ukraina] det kommande året, det kommer inte att pågå längre än till augusti”, sa shamanen Cleofe Sedano till AFP efter den livfulla ceremonin. Kollegan Walter Alarcón vet att berätta att det blir ”många döda, många naturkatastrofer” i Nordamerika.

    När det gäller Pelé sa Sedano: ”Vi alla i hela världen uppskattar honom eftersom han var en bra fotbollsspelare. Vi önskar att han fortsätter att följa med oss, men nästa år är hans utsedda datum.” Pelé nådde vägs ände i går.

    Luiz Inácio Lula da Silva, som tar tyglarna i Brasilien nu på söndag, får se sitt mandat börja ”litet komplicerat eftersom det finns motståndare som inte håller med om hans tänkande”, men sedan blir det bättre, avslutar Alarcón.

     

     

    Fler notiser