Brutal VIDEO visar hur elefant i Thailand kollapsar då den misshandlas när den ska tvingas upp på ett lastbilsflak

  22 november 2022, kl 19.15

  En brutal video visar hur en thailändsk elefant misshandlas för att få upp den på ett lastbilsflak. Flera personer med bullhooks (långa stavar som liknar de eldgafflar man har hemma till öppna spisen) står runt lastbilen, och trycker till där det gör extra ont. Till slut står den upprörda elefanten på flaket, men allt är inte som det ska.

  Elefanten stöter upprepade gånger in i sidan av lastbilsflaket innan han kollapsar, faller ner och landar på vägbanan. Den verkar förlora medvetandet, och ligger orörlig medan en elefantskötare slår armarna runt elefantens huvud för att få den på fötter igen, rapporterar Daily Mail.

  Ytterligare personer gör samma sak, medan andra män åter stöter på elefanten med sina bullhooks, men den är fortsatt medvetslös. Så småningom återfår den medvetandet, och kan med möda ställa sig upp.

  ”Ingen skadades allvarligt och [elefanten] Plai Tongkhun vilar nu säkert i lägret”, sa åskådaren Sujitta Jumjit. Elefanter är Thailands nationaldjur, och 2 000 av dem lever vilt i landet. I fångenskap, och med brutal träning, används de i landets turistindustri och religiösa festivaler.

   

   

  Fler notiser