Tre dör och sju skadas efter skottlossning i skola i Missouri i går – polisen kunde snabbt stoppa den beväpnade mannen

  25 oktober 2022, kl 10.15

  En beväpnad man gick in i en gymnasieskola i Saint Louis tidigt i går med en pistol och flera magasin, och sköt ihjäl en tonårsflicka och en lärare. Han skadade flera andra innan polisen dödade honom, rapporterar St. Louis Post-Dispatch.

  Skolans rektor gick snabbt ut i högtalarsystemet med ett kodord som indikerar en skytt i byggnaden, och många kunde sätta sig i säkerhet. En av eleverna hörde den svartklädde skytten säga ”Jag är trött på alla i den här jävla skolan”, innan skottlossningen började.

  Polisen identifierade den misstänkte som Orlando Harris, 19 år, som tog examen förra året vid skolan. Polisen sa att skadorna kunde ha varit mycket värre. Skytten fick eldavbrott, vilket gav barnen tid att fly; man hittade mer än ett dussin magasin med 30 skott vardera på 19-åringen.

  En av skolans säkerhetsvakter såg mannen försöka ta sig in i byggnaden, och polisen larmades. Michael Sack, tillförordnad polischef, sa på måndagskvällen att han var ”extremt stolt” över polisens snabba agerande. Larmet om skolskjutningen kom in 09.11, och gärningsmannen sköts 14 minuter senare på skolans tredje våning.

   

   

  Fler notiser