Elva ryska soldater dödas, 15 skadas i masskjutning – två personer öppnar eld mot trupperna i samband med skjutövningar

  16 oktober 2022, kl 10.30

  Minst elva personer dödades och 15 skadades på en militär övningsplats i Ryssland i lördags, när två rekryter öppnade eld mot andra trupper, uppger det ryska försvarsministeriet. De två skyttarna var medborgare från en tidigare sovjetrepublik, och sköts ihjäl efter attacken.

  Flera videor visar mängder av män som utsätts för dåliga förhållanden på träningscenter, under tiden de väntar på att bli skickade till kriget i Ukraina. Några av dödsfallen vid Rysslands mobiliseringscenter visar på allvarliga problem med stridsviljan, rapporterar The Guardian.

  Lördagens masskjutning är ännu ett exempel på växande spänningar bland Rysslands trupper, som har plågat dess armé sedan krigets början. Händelsen kommer när tiotusentals inkallade ryska män skickas till Ukraina, i vad som har blivit ett mycket impopulärt drag.

  Den förhastade mobiliseringen har orsakat ilska över hela landet, och hundratusentals ryssar försöker lämna landet då de inte vill delta i kriget. Nästan alla män under 65 år är inskrivna som reservister, och kan därmed tvingas skickas till fronten i Ukraina. 222 000 ryssar ska ha kallats in.

   

   

  Fler notiser