Elva dödade efter attack mot militäreskorterad Burkina Faso-konvoj som transporterar förnödenheter till en stad i norr

  28 september 2022, kl 10.45

  Minst elva soldater har dödats och 50 civila saknas efter att beväpnade soldater attackerade en 150-fordons militäreskorterad konvoj, som tog förnödenheter till en stad i norra Burkina Faso. Väpnade grupper med anknytning till al-Qaida och IS-terroristerna blockerar flera områden, vilket tvingar fram kolonner som eskorteras av armén.

  En video visar människor som springer för att hämta varor från minst ett dussin flammande lastbilar, och en rökplym som sträckte sig över området. En annan video visade folkmassor som välkomnade de fordon från konvojen som klarat sig genom attacken, och tagit sig till staden Djibo, rapporterar Al-Jazira.

  Militanta muslimer förstör vägar, belägrar städer, förstör vattenanläggningar och försvårar ansträngningarna att åter försörja den tidigare franska kolonin Burkina Fasos allt mer isolerade norr och öster.

  Mer än 40 procent av landet är nu utanför regeringens kontroll. Osäkerheten ökar i regionen när den väpnade kamp som slog rot i Mali sprider sig. Tusentals har dödats, och mer än två miljoner har fördrivits trots närvaron av utländska trupper och FN:s fredsbevarande styrkor.

   

   

  Fler notiser