Roger Waters ställer in spelningar i Polen – gillar inte att landet sågar hans inställning om att kriget är Ukrainas fel

  25 september 2022, kl 13.15

  Det var tänkt att Pink Floyds medgrundare Roger Waters, 79 år, skulle spela i Kraków nästa år, under sin This Is Not a Drill-turné. Så blir det inte.

  En anställd på Tauron Arena Kraków säger att Waters inte spelar de två planerade konserterna i staden. Det kan möjligen bero på att Waters blev stött då stadsfullmäktige förväntas förklara honom som persona non grata, på grund av hans inställning till Rysslands krig i Ukraina.

  Waters skrev ett öppet brev till den ukrainska presidentfrun, Olena Zelenska, där han skyllde på ”extrema nationalister” i Ukraina för att ha ”lett ditt land fram till detta katastrofala krig”, rapporterar The Guardian. Han kritiserade också västvärlden för att ha försett Ukraina med vapen. Waters har även fördömt Nato och anklagat dem för att provocera Ryssland.

  Det är inte första gången den brittiske låtskrivaren uttrycker sina åsikter om internationell politik. Ett exempel är den Live Aid-konsert i Venezuela som skulle samla in pengar till mat och medicin, som Waters ansåg var en USA-stödd ansträngning för att smutskasta den socialistiska regeringen.

   

   

   

  Fler notiser