Mark Zuckerbergs senaste skandal: Meta stäms för att spåra Iphone-användare trots Apples omfattande krav på integritet

  23 september 2022, kl 11.45

  Meta spårar en hel del av vad du gör i din Iphone – det du klickar på, det du skriver och annat när du använder den inbyggda webbfunktionen i Metas Facebook- och Instagram-appar. Zuckerberg och andra intresserade på hans fina företag får tillgång till dina lösenord och kreditkortsuppgifter. Vad kan gå fel?

  Denna praxis att spåra användare är ett direkt brott mot Apples policy, som kräver att appar ber om ditt samtycke innan du spåras via appar och webbplatser som ägs av andra företag, skriver Bloomberg Law. I onsdags stämdes Meta för att ha byggt in den hemliga övervakningen i sina produkter.

  2021 Apple steppade upp och skyddade användarnas integritet ordentligt, vilket drastiskt påverkade Metas ekonomi. De svarade med annonser i affärstidningar om hur synd det var om alla miljoner småföretag som fick svårare att tjäna pengar på användarna.

  Måste man tjäna pengar på hemliga psykologiska tester, desinformation, Cambridge Analytica, uppvigling till folkmord, kränkning av användarnas integritet, spåra var Android-användare befinner sig, inte stoppar politisk manipulation? För Meta är det en bra idé.

   

   

  Fler notiser