Sju spelare i Australiens National Rugby League bojkottar nyckelmatch på grund av HBTQ-inkluderande regnbågströjor

    26 juli 2022, kl 16.15

    Manly Warringah Sea Eagles, som spelar i Australiens nationella rugbyliga, blir först med att stödja HBTQ i sporten. Alla uppskattar inte initiativet; sju spelare vägrar ta på sig regnbågströjorna, missar nyckelmatchen. En del anklagar dem för hyckleri, då det gått bra att göra reklam för både alkohol och onlinespel.

    ”Det strider mot deras kulturella och religiösa övertygelser”, sa tränaren Des Hasler under en presskonferens. ”Avsikten med våra regnbågsfärgade tröjor är att representera mångfald och inkludering för alla. Genom att använda pride-symbolens färger vill vi inkludera alla grupper som känner sig marginaliserade, utsätts för diskriminering och är undertryckta i samhället.”

    Under presskonferensen bad tränaren också om ursäkt för att han inte förankrat beslutet i spelartruppen, och medgav att det var ett misstag. ”Tyvärr var genomförandet av vad som var tänkt att vara ett extremt viktigt … initiativ, dåligt.”

    De andra använder regnbågströjorna i matchen på torsdag, viktig för att ta sig till slutspel. Då även en del i reserven säger nej kan det bli svårt att vinna mot Sydney Roosters.

     

     

    Fler notiser