VILD VIDEO: Floridatjuvar flyr för livet när husägaren osäkrar gevär och tömmer magasin – kommer självklart inte åtalas

  16 juli 2022, kl 11.45

  Strax före midnatt den 7 juli samlades tre unga män utanför en villa i Florida, och övertalade husägaren att öppna dörren. De trängde sig in och började bråka, men mannen drog upp en pistol han råkade tappa på golvet. Då tog han fram ett automatgevär, och började skjuta.

  På filmen från övervakningskameran ses de tre männen, varav en beväpnad med en pistol, springa från platsen och köra iväg. En av dem träffades i huvudet, en lindrig skada. Två av de tre männen identifierades; en 18-åring som tidigare arresterats för bilkapning, rån med skjutvapen och våld i hemmet, samt en tills nu ostraffad 20-åring. Den tredje mannen är efterlyst.

  Da’Torrance Hackworth, 20, och Antonio Dewayne Dean Jr., 18, har arresterats för bland annat inbrott och olaga vapeninnehav.

  Många upprördes för att mannen sköt mot inkräktarna, men polischefen Chip Simmons säger till Fox News att mannen absolut inte kommer att åtalas för att jagat bort dem med sitt gevär. ”Han sköt för att få ut dem från sitt hus, och försvara sig själv. I Florida får du göra det.”

  I tv-intervjun sa Simmons vidare ”Om någon bryter upp min ytterdörr, tränger in och attackerar mig eller min familj, så kommer de att bli skjutna. Invånarna här har rätt att göra samma sak.”

   

   

  Fler notiser