Rysk ishockeystjärna tvångsvärvas i Putins armé och skickas iväg för att slåss i Ukraina – efter miljonavtal med NHL-lag

  3 juli 2022, kl 14.45

  En viral video visar hur en grupp civilklädda poliser hämtade målvakten Ivan Fedotov utanför en ishall i Sankt Petersburg i går. Han fördes till arméns värvningskontor efter påståenden om att han undvikit militärtjänst. Anklagelsen ses som en hämnd för att Fedotov skrivit på ett kontrakt med NHL-laget Philadelphia Flyers, värt elva miljoner kronor.

  Nyhetsbyrån Fontanka rapporterade att han nu kan skickas till den ryska armén i Ukraina snarare än till USA, men han riskerar även att fängslas för att ha undvikit militärtjänst. Han var fortfarande på mönstringskontoret sent på kvällen, innan han fördes till sjukhus i ambulans. En video visar hur en kvinna, antagligen hans mamma, försökte ta sig in i ambulansen men knuffades tillbaka.

  Landslagsmålvakten och OS-silvermedaljören Fedotov spelade tidigare för CSKA Moskva, som har starka kopplingar till det ryska försvarsministeriet. Trots att han är född i Finland och uppvuxen i Ryssland innebär det faktum att han spelade för CSKA att han anses vara en militär.

  Män i åldern upp till 49 år värvas nu till armén när de ryska styrkorna blir allt mer utslitna.

   

   

  Fler notiser