Skolmassakern i Texas: Federala poliser trotsade lokala polischefen när de ingrep, stormade skolan och sköt mördaren

  28 maj 2022, kl 19.00

  Den lokala polischefen Pete Arredondo är i fokus nu när skolmassakern utreds. Det första samtalet till polisen kom 11.28, och man förstod snabbt att skolan var under en allvarlig attack. 11.33 skjuter gärningsmannen, den 18-årige Salvador Ramos, 100 skott in i två klassrum, och två minuter senare går först tre poliser och sedan ytterligare fyra in i byggnaden. 12.03 finns 19 poliser i skolan.

  De federala poliserna kom till platsen 12.15, men beordrades av Arredondo att inte blanda sig i. Efter att ha väntat i drygt en halvtimme struntar de i polischefens order, och kunde 12.50 skjuta ihjäl gärningsmannen. Texas guvernör Greg Abbott, som tidigare sagt att poliserna gick in i byggnaden och gjorde allt de kunde, förstod senare att han blivit vilseförd.

  ”Jag blev vilseledd”, sa Abbott på fredagen när han talade vid en presskonferens om tisdagens skottlossning. ”Jag antecknade vad alla berättade för mig. Som alla nu vet visade sig informationen jag fick, delvis, vara felaktig”, förklarade han enligt New York Post.

  Abbott fortsatte att försvara polisens agerande och insisterade på att de förhindrade situationen från att bli mycket värre.

   

   

  Fler notiser