Skolmördaren i Texas – 18-åringen sköt sin mormor innan han tog bilen till grundskolan: 19 barn och två lärare dödades

  25 maj 2022, kl 11.00

  Salvador Ramos köpte vapnen han använde i massakern lagligt på sin 18-årsdag. Han la sedan upp bilder på vapen och ammunition på Instagram, där han poserade med dem. Den 12 maj taggade han en kvinna han vagt kände, och sa att hon borde vara tacksam. I går morse skickade han ett meddelande till henne igen och sa ”Jag har en liten hemlighet jag vill berätta för dig”, med en glad emoji. ”Jag ska göra det”.

  Först sköt den 18-årige Salvador Ramos sin mormor, som nu är i ett kritiskt tillstånd. Sedan tog han bilen till grundskolan med 600 elever, de äldsta runt nio år gamla. Han krockade utanför skolan och polis kallades till platsen, men han kunde ändå ta sig in på skolan. 11.32 gick han in i flera klassrum och sköt barn, lärare, vem som helst som var i vägen för honom. 19 barn dödades liksom två lärare. Två dussin barn sägs också ha skadats, liksom minst en polis. Ramos försökte barrikadera sig, men sköts ihjäl av polisen.

  Hittills i år har det skett 212 masskjutningar i USA (som skadat eller dödat minst fyra personer förutom skytten), enligt den ideella organisationen Gun Violence Archive.

   

   

  Fler notiser