Lizzo påstår sig vara klimatförkämpe men karriären tyngs av bild från när hon går ombord på flygplan

  12 april 2022, kl 14.45

  Den amerikanska megakändisen, hiphopartisten Lizzo är i blåsväder igen. Hon har publicerat spektakulära bilder på när hon kliver ombord på sin privatjet, samtidigt som hon kämpar hårt för att positionera sig som klimatvän. Privatflyg och klimatkamp är svåra att förena i en värld som blir alltmer medveten om de planetära frågorna, och det har Lizzo nu blivit varse.

  Många anser att hon är en stor hycklare, andra att hon är en stor artist. Vi kan åtminstone konstatera att hon är en stor person som gjort ett rejält nedslag i den amerikanska kändisindustrin.

  Lizzo är en pionjär inom den så kallade kroppspositiva rörelsen. Med hjälp av uppseendeväckande optik har det populärkulturella fenomenet trollbundit sin publik, vilket resulterat i att hon nu har över 12 miljoner följare på Instagram.

  I Sverige finns ingen direkt motsvarighet till Lizzo och hennes vräkiga stil. Däremot har vi aningen mer diskreta kroppspositiva trion The Mamas, och Fitnessfeministen som är en influerare som torgför den något ovanliga kombinationen hård träning och kraftig övervikt.

  För dig som är positiv över lag, men kanske inte fullt ut nöjd med sin kropp, rekommenderar Morgonposten artikelserien om Pelles väg till drömkroppen.

   

   

  Fler notiser