VIDEO: Misstänkt seriemördare angriper sovande hemlösa i New York, hittills fem offer varav två mördade

  14 mars 2022, kl 15.00

  USA, och särskilt de demokratiskt lutande storstäderna, har problem med hemlöshet. Många platser har de senaste åren genomgått en förvandling och går numera inte att känna igen. Boston, New York City och Washington DC är tre städer med särskilt stora problem, för att inte tala om Venice Beach i Los Angeles.

  Att hemlösa personer tar en tupplur på allmänna platser ses inte på med blida ögon av alla amerikaner. New York-polisen släpper nu bilder på vad man tror är den man som skoningslöst avrättat två och skadat minst tre sovande hemlösa personer.

  Den svarte polisveteranen och veganen Eric Adams som nyligen tillträdde som borgmästare uppmanar nu hemlösa att söka skydd och upphöra med gatusovandet, samtidigt som polisen jagar den misstänkte gärningsmannen.

  Antalet hemlösa amerikaner uppgår enligt officiella siffror till strax under 560 000, och värst är problemet i demokratiska Kalifornien som har över 150 000 rotlösa personer som sover på bar backe. 48 procent av de hemlösa i USA är vita, och 40 procent är svarta. Männen utgör 61 procent av de hemlösa, och 40 procent av dessa män är krigsveteraner. Av de hemlösa barnen identifierar sig 42 procent som HBTQIA+.

   

   

  Fler notiser