Kamel löper amok och dödar två män

  12 mars 2022, kl 18.00

  En kamel rymde från en djurpark i Tennessee och löpte amok, två män blev dödade. 42-åriga Bobby Matheny och 67-åriga Tommy Gunn var offren, båda blev jagade in i ett hörn av den argsinta kamelen.

  Den tragiska händelsen skedde i Obion, ungefär tio mil nordöst om Memphis. Kamelen avlivades sedan av polis.

  Kamelen rymde från Shirley Farms barnzoo, där man kan komma nära och klappa många av djuren. Det är inte klarlagt exakt hur kamelen kunde rymma, men när polisen kom dit låg de två offren medvetslösa på marken. Kamelen dök sedan upp igen och attackerade en polisbil. Det var då poliserna avlivade den.

  Enligt experter kan en fullvuxen kamel krossa armar och ben på en människa när den sparkar framåt eller bakåt. Till skillnad från de flesta djur har kameler förmågan att sparka framåt, och att böja sig framåt för att krossa sitt offer.

  Kameler förknippas mer med Mellanöstern och Morgonposten har tidigare rapporterat om fusket på kung Abdulaziz kamelfestival i Riyadh, där man gjort botoxfyllningar, läppförstoringar och andra förbjudna knep för att få tävlingsdjuren att se vackrare ut.

  Där upptäcktes också att man injicerat hormoner i djuren för att öka deras muskeltillväxt. 40 kameler diskvalificerades.

  Prispotten i tävlingen är runt 650 miljoner kronor och man betygsätter djurens hals, nacke, rygg, hållning, huvud, puckel och beklädnad. Man bedömer även hur kamelen går och hur den förs fram.

   

   

  Fler notiser