Island uppmanar befolkningen att bli smittade av covid-19

  26 februari 2022, kl 13.00

  Minns ni pandemin? Ni vet spridningen av det mystiska kinesiska, eventuellt labbmanipulerade fladdermusviruset som satte världen i skräck och lockade fram frihetsinskränkningar i många länder. Viruset som sedan upphörde att existera i samband med att Ryssland invaderade Ukraina.

  Island väljer nu att följa det växande antal länder som slopar samtliga coronarestriktioner. Man går även ett steg längre och uppmanar hela befolkningen att smittas av viruset, eftersom detta lägger grunden för flockimmunitet. Att smittas av viruset är även billigare för vårdapparaten än att få en vaccinspruta administrerad. Virusets egna spridning omfattas inte av samma regler och riktlinjer som vaccinet gör, varpå kostnaderna för spridningen blir minimala.

  Från flockdumhet till flockimmunitet över en natt.

  Eventuellt är islänningarna inspirerade av Brasiliens president Jair Bolsonaro som uppmanat den egna befolkningen att sluta var ett bögland och möta viruset med blottat bröst. Eller så har man tagit del av Svens berättelse om fördelarna med viruset (som han inte lyckas fånga).

  En tredje förklaring skulle kunna vara att Reykjaviks mytomspunna nattklubb Pablo Discobar har satt press på regeringen för att återigen kunna öppna portarna för törstiga turister.

   

   

  Fler notiser