Explosion fångas på film i Malmö, flera sprängningar och våldsdåd på kort tid i staden

  24 februari 2022, kl 19.00

  I fredags fångades en explosion vid ingången till ett bostadshus i Malmö på film. En mörkklädd man kan ses placera ett föremål utanför porten till ett hus, göra något med föremålet och springa från platsen. Nästan två minuter senare exploderar bomben i ett grått moln och totalförstör porten.

  Under videon på Youtube som visar explosionen skriver avsändaren att familjemedlemmar till en centralt placerad man i motorcykelklubben Satudarah MC bor i den söndersprängda trappuppgången.

  Satudarah MC startades i Nederländerna 1990 av invandrare från Indonesien och deras holländska vänner. Satu darah betyder på indonesiska ”ett blod”.

  Sprängningen som fångades på film är en av tre sedan i fredags. Utöver dessa omhändertog Nationella bombskyddet en odetonerad bomb i Limhamn förra veckan. En skjutning utspelade sig också i Bunkeflo för en vecka sedan och SVT rapporterar att det finns personkopplingar mellan dåden.

  Polisen säger att man tittar på samband mellan brotten enligt rutin men vill inte kommentera eventuella kopplingar i dessa fall. De arbetar också på att ta reda på vad det var för typ av bomb som exploderade.

  Morgonposten har tidigare rapporterat om gripande för tillverkning av ett stort antal termosbomber.

   

   

  Fler notiser